21/01/2023Geen reacties

Onderzoeker Marjo van Koppen over foto-expositie Poezen

Onderzoeker Marjo van Koppen sprak een openingswoord bij mij foto-expositie Poezen bij Foto Atelier BW5.

Read more

30/12/2022Geen reacties

Poezen

2023 begint met POEZEN! Van 18 januari tot en met 26 februari exposeer ik in Foto Atelier BW5 te Voorburg met een serie thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten – beiden letterlijk blootgesteld aan de camera.
De fotoserie is het eindresultaat van een meerjarig project waarin de zachtheid in beeld is gebracht die vrouwelijk naakt en katten kunnen oproepen. Met de serie Poezen wil ik laten zien dat het portretteren van beiden samen de band tussen mens en dier zichtbaar maakt en het gevoel van zachtheid en warmte versterkt. Na de tentoonstelling volgt ook de Poezenkalender 2024!

In het nieuws:
https://meertens.knaw.nl/2023/01/18/18-januari-2023-foto-expositie-poezen/
https://voorburgsdagblad.nl/Lokaal/expositie-poezen-van-susanne-van-der-kleij
http://voorburginsite.nl/?p=54919
https://vlietnieuws.nl/2023/01/18/foto-expositie-poezen-vanaf-vandaag-in-bw5/
https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/cultuur/142232/foto-expositie-poezen-van-susanne-van-der-kleij

01/08/2021Geen reacties

Het schuurt in de Haagse Binckhorst

Op 29 juni 2021 ontving wethouder Anne Mulder het eerste exemplaar van de publicatie Het schuurt in de Haagse Binckhorst - Bewoners en ondernemers over de ontwikkeling van een woon-/werkgebied, uit handen van Gert-Joost Peek, voorzitter van I’M BINCK - hét onafhankelijke platform van de Haagse Binckhorst. In de publicatie hebben Susanne van der Kleij en Sabrina Lindemann voor I’M BINCK nieuwe bewoners van de Binckhorst en ondernemers uit het gebied geportretteerd in woord en beeld, met het oog op de ontwikkeling van de Binckhorst naar een werk-woongebied.

Bekijk hier de fotoserie van de geïnterviewde bewoners en ondernemers uit de Binkchorst.

Klik hieronder om de publicatie te bekijken.

Het schuurt in de Haagse Binckhorst

Overhandiging publicatie I'M BINCK Het schuurt in de Haagse Binckhorst

23/05/2020Geen reacties

Binckhorstbewoners

In de komende jaren groeit het aantal woningen in de Haagse Binckhorst naar minimaal 5.000. Sinds de zomer van 2019 werk ik samen met Sabrina Lindemann aan een serie interviews met de nieuwe bewoners van de Binckhorst, voor I'M BINCK - het platform van de Haagse Binckhorst. In de bijbehorende fotoserie zijn portretten van de bewoners te zien en plekken in de Binckhorst waarover is gesproken.

Klik hier voor de hele serie

19/01/2020Geen reacties

Politieverhoren met kind-getuigen

Halverwege 2019 vroeg Guusje Jol of ik voor de omslag van haar proefschrift Police interviews with child witnesses een illustratie wilde maken. Woensdag 15 januari promoveerde ze en zag ik het resultaat voor het eerst in gedrukte vorm!

Police interviews with child witnesses

28/06/2019Geen reacties

Coffee at Carltons

As he himself says, Carlton is not your typical barista, he just happens to make great coffee. We met a few years back in Toronto, where he was busy setting up his own coffee business. I am happy that I was in Toronto in May 2019, just in time to do a promotional shoot for the new Coffee at Carltons location.

View more >>

14/06/2019Geen reacties

Revisited: West Toronto Railpath Mural

In May 2019 I went back to Toronto to see the wonderful West Toronto Railpath Mural, created by Lynnette Postuma, in its final state.

Here you'll find a selection of the process shots I took last year.

06/02/2019Geen reacties

Oor

'De tolk is eigenlijk mijn oor.' Deze rake uitspraak van een politieman drukt de essentie uit van het werk van een tolk, of in ieder geval de helft van het werk. Dit heb ik, samen met het gegeven dat een tolk ook op afstand aanwezig kan zijn, verwerkt in een serie beelden voor het programma Tolken in de Toekomst (waarin mijn collega's en ik werken aan een kwaliteitsverbetering van tolkdiensten bij de overheid).

'De tolk is eigenlijk mijn oor.'
Praten en luisteren via een tolk

(c) Susanne van der Kleij
(e) susanne@vanderkleij.net
(t) +31 6 13 22 45 28

klinkedin copy
kfacebook copy
kinstagram copy
ktwitter copy
kyoutube
kpinterest copy
krsscopy