19/01/2024No Comments

Nieuwe aflevering podcast De Ruimte van Huygens

De nieuwe aflevering van de podcast De Ruimte van Huygens staat (eindelijk) online! Voor deze aflevering sprak ik in juni 2023 met wethouder Robert van Asten van de gemeente Den Haag. Ook in Den Haag is er belangstelling voor het idee om de A12 en het spoor bij Voorburg en Den Haag te ondertunnelen. Robert van Asten praat over wat er allemaal komt kijken bij de realisatie van zo’n tunnel.

De Ruimte van Huygens is een productie van Stadsmussen, een zusje van Van der Kleij Fotografie, dat zich specifiek richt op stedelijke ontwikkeling in woord en beeld. Dus naast fotografie bijvoorbeeld ook podcasts!

09/12/2023No Comments

De laatste exemplaren van de Poezenkalender!

Een fotokalender in de markt zetten is een heel avontuur! Zeker als het gaat om foto’s waarop ook vrouwen staan met weinig om het lijf. De sociale media kiezen dan het zekere voor het onzekere en veel van mijn content werd (tijdelijk) geweigerd. Dat maakte de campagne niet makkelijker.

Desalniettemin kan ik zeggen dat de Cats & Girls Calendar 2024 een bescheiden succes is geworden! De kalender is naar alle uithoeken van Nederland verzonden en zelfs naar andere locaties in Europa en naar de VS. 

Er is nog een kleine voorraad dus zoek je nog een cadeautje voor een kattenliefhebber, klik hier en sla je slag!

21/01/2023No Comments

Onderzoeker Marjo van Koppen over foto-expositie Poezen

Onderzoeker Marjo van Koppen sprak een openingswoord bij mij foto-expositie Poezen bij Foto Atelier BW5.

Read more

30/12/2022No Comments

Poezen

2023 begint met POEZEN! Van 18 januari tot en met 26 februari exposeer ik in Foto Atelier BW5 te Voorburg met een serie thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten – beiden letterlijk blootgesteld aan de camera.
De fotoserie is het eindresultaat van een meerjarig project waarin de zachtheid in beeld is gebracht die vrouwelijk naakt en katten kunnen oproepen. Met de serie Poezen wil ik laten zien dat het portretteren van beiden samen de band tussen mens en dier zichtbaar maakt en het gevoel van zachtheid en warmte versterkt. Na de tentoonstelling volgt ook de Poezenkalender 2024!

In het nieuws:
https://meertens.knaw.nl/2023/01/18/18-januari-2023-foto-expositie-poezen/
https://voorburgsdagblad.nl/Lokaal/expositie-poezen-van-susanne-van-der-kleij
http://voorburginsite.nl/?p=54919
https://vlietnieuws.nl/2023/01/18/foto-expositie-poezen-vanaf-vandaag-in-bw5/
https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/cultuur/142232/foto-expositie-poezen-van-susanne-van-der-kleij

01/08/2021No Comments

Het schuurt in de Haagse Binckhorst

Op 29 juni 2021 ontving wethouder Anne Mulder het eerste exemplaar van de publicatie Het schuurt in de Haagse Binckhorst - Bewoners en ondernemers over de ontwikkeling van een woon-/werkgebied, uit handen van Gert-Joost Peek, voorzitter van I’M BINCK - hét onafhankelijke platform van de Haagse Binckhorst. In de publicatie hebben Susanne van der Kleij en Sabrina Lindemann voor I’M BINCK nieuwe bewoners van de Binckhorst en ondernemers uit het gebied geportretteerd in woord en beeld, met het oog op de ontwikkeling van de Binckhorst naar een werk-woongebied.

Bekijk hier de fotoserie van de geïnterviewde bewoners en ondernemers uit de Binkchorst.

Klik hieronder om de publicatie te bekijken.

Het schuurt in de Haagse Binckhorst

Overhandiging publicatie I'M BINCK Het schuurt in de Haagse Binckhorst

01/06/2020No Comments

Binckhorstportret: Herman

Voor de serie interviews met de nieuwe bewoners van de Binckhorst zette ik Herman op de foto, een van de eerste bewoners van het Junoblok.

Klik hier voor de hele fotoserie over Binckhorstbewoners

Herman

Herman

23/05/2020No Comments

Binckhorstbewoners

In de komende jaren groeit het aantal woningen in de Haagse Binckhorst naar minimaal 5.000. Sinds de zomer van 2019 werk ik samen met Sabrina Lindemann aan een serie interviews met de nieuwe bewoners van de Binckhorst, voor I'M BINCK - het platform van de Haagse Binckhorst. In de bijbehorende fotoserie zijn portretten van de bewoners te zien en plekken in de Binckhorst waarover is gesproken.

Klik hier voor de hele serie

19/01/2020No Comments

Politieverhoren met kind-getuigen

Halverwege 2019 vroeg Guusje Jol of ik voor de omslag van haar proefschrift Police interviews with child witnesses een illustratie wilde maken. Woensdag 15 januari promoveerde ze en zag ik het resultaat voor het eerst in gedrukte vorm!

Police interviews with child witnesses

28/06/2019No Comments

Coffee at Carltons

As he himself says, Carlton is not your typical barista, he just happens to make great coffee. We met a few years back in Toronto, where he was busy setting up his own coffee business. I am happy that I was in Toronto in May 2019, just in time to do a promotional shoot for the new Coffee at Carltons location.

View more >>

(c) Susanne van der Kleij
(e) susanne@vanderkleij.net
(t) +31 6 13 22 45 28

klinkedin copy
kfacebook copy
kinstagram copy
ktwitter copy
kyoutube
kpinterest copy
krsscopy