tel 06 13 22 45 28 email susanne@vanderkleij.net

 


Van der Kleij Fotografie is gevestigd in de regio Den Haag. Daar werkt Susanne van der Kleij sinds 1995 als freelance fotograaf. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Fotovakschool in Rotterdam. De focus in haar werk ligt op illustraties en reportagefotografie.


 

illustraties Bij illustraties is het de kunst om de inhoud van een tekst – bijvoorbeeld een boek of een weblog – in één beeld zo krachtig mogelijk neer te zetten. Het meeste werk zit daarbij in het bedenken van het beeld. Als dat er eenmaal is, dan is het een kwestie van de geschikte locatie vinden of de juiste setting creëren om de foto te kunnen maken.
reportagefotografie Voor reportagefotografie vormen bestaande situaties het uitgangspunt. De onderwerpen zijn divers. Een activiteit of een proces wordt in beeld gebracht vanuit een bepaalde invalshoek. Het resultaat is een serie van beelden waaruit een eenheid spreekt, niet alleen door het onderwerp maar ook door de stijl en compositie.